Nyhetsbrev September

Byanätsforums Nationella Konferens

Som vi meddelat tidigare kommer Byanätsforum att anordna en konferens, där Fibernät Gotland står som medarrangör, som går att följa på distans. Nu är även lokal på Gotland klar.

Tid: 10 oktober kl 18
Plats: Ljusgården, Region Gotland, Visby

Mer information finner ni HÄR. Anmälan sker senast den 30:e september till info@fibernatgotland.se eller via Facebook-gruppen. Efter det nationella programmet tar ett lokalt program över där vi kommer att prata om LORA-nätet och Byanätsforums arbete med förvaltningsplaner för fiberföreningar.

Fiberkurs

Det finns ännu möjlighet att anmäla sig till fiberkursen. Sista anmälningsdag är 11:e september. Mer information finner ni på vår hemsida eller vår Facebook-grupp. Den första kvällen kommer att vara i Dalhem Bygdegård den 18:e september och den andra i Kräklingbo Bygdegård den 25:e september. Vid båda tillfällena börjar kursen kl 19. När vi är i Kräklingbo har vi fått möjlighet att titta närmare på deras fibernod.

Framtida stormöten

Nästa stormöte planeras till någon gång i november månad. Mer information kommer.

Vi i styrelsen brukar komma på ämnen till stormöten som känns aktuella och relevanta, men vad vill ni prata om? Skicka gärna in ämnen ni skulle vilja att vi tar upp eller som ni skulle vilja ta upp själva till vår e-post.

Förhandling av utgående avtal

Det börjar närma sig tiden då flera fiberföreningars avtal med operatörerna går ut. Fibernät Gotland kommer under hösten att bjuda in till möte med de föreningar vars operatörsavtal går ut under 2021 och 2022 för att se om det finns intresse att förhandla tillsammans.

Lämna ett svar